Bohan, opgericht in 1928, is één van de oudste Nederlandse maatschappijen die zich bezig-houden met het ontwikkelen van woningbouw-projecten in Nederland, voor eigen rekening en risico.

Bohan staat voor:

B Bouw, ontwikkelen van woningbouw

O Onroerend goed, makelaardij

H Hypothecaire lening

A Assurantiën

N Nederland

Met als motto: "Van gras tot sleutel", bestrijkt Bohan het gehele projectontwikkelingsgebied van woningen en/of invulling van binnen-stedelijke gebieden. Bohan is actief in grondverwerving binnen bestemmingsplannen, beheersverordeningen en andere planologische en jurdische situaties.

Bohan werkt samen met gerenommeerde architectenbureaus, bouwbedrijven en financieringsinstellingen en is gevolmachtigde van diverse verzekeringsmaatschappijen. Bohan heeft zich in de lange praktijk van haar ruim 80-jarig bestaan dubbel en dwars bewezen op de Nederlandse woningmarkt.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Terwijl de hypotheekrente om en nabij 14 % was bleef Bohan actief met het ontwikkelen van projecten.

Bohan is als besloten vennootschap geen familiebedrijf. Bas de Vogel sr. is de vierde eigenaar (DGH) en dat alweer ruim 40 jaar! De exacte oprichtingsdatum van Bohan is 3 maart 1928. Op 3 maart 2018 (over 11 jaar) bestaat Bohan 100 jaar. Met enig geluk is dan Bas de Vogel jr. de eigenaar van Bohan. Bas jr. is met bijna 20 jaar ervaring actief in Bohan en geeft vanuit het kantoor Utrecht leiding aan BOHAN makelaardij Utrecht, dat tevens is aangesloten bij ERA. (internationale makelaars organisatie)